Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Čo nové vo Froggywear

Čo nové vo Froggywear

čo nové vo froggywear

Už dávnejšie som chcela na blogu informovať o tom, čo sa chystá, kde sme boli, či sme niečo zaujímavé zažili a celkovo čo nové vo Froggywear. Zima bola dlhá a náročná, ale ak chce firma napredovať, tak musí nájsť prostriedky, spôsoby aj čas.

Kolotoč sa nezastaví kvôli tomu, že vy chcete  dať do ponuky nové produkty, alebo nebodaj chcete prijať pracovníčku a pohovorovaním tráviť 2 hodiny denne. Deň nebude mať kvôli vašim aktivitám 35 hodín.

Takže sme si toho naváľali celkom dosť a začali postupne odfajkávať.

1. Presťahovali sme sa do nových priestorov.
Teploty v podkroví rodinného domu boli miestami nad 30 stupňov. Podmienky na výrobu boli zaťažkávajúce, za to podmienky na testovanie merina, či naozaj po prepotení nesmrdí – tie boli vynikajúce 🙂 Posunuli sme sa o dedinu ďalej do prízemného bytíku. Máme viac priestoru na prácu a letné prehrievanie asi nehrozí. Obývačku sme si zariadili šijacími strojmi. Nemuseli sme tak zháňať obývačkovú stenu, z ktorej by sme museli utierať prach.Froggywear dielňa

2. Prijali sme novú kolegyňu.
Museli sme. Jednak sme sa chceli posunúť ďalej, čo sa týka technológií šitia. Ja ani Tomáš nie sme vyučení krajčíri. Ani jeden z nás nevie navrhnúť technologický postup na ušitie vlnenej mikiny na zips, prípadne niečo iné zložitejšie. Pre laika je to šitie ako šitie. Nie je to tak. Od PHP programátora tiež nečakáte, že vám za víkend nakóduje projekt v úplne inom jazyku. O tom je aj šitie, alebo špecializácia v hocijakej inej oblasti. Nájsť vhodnú pracovníčku nebolo triviálne.

Druhý dôvod hľadania posily bol, že som nestíhala súčasne výrobu, komunikáciu so zákazníkmi, nové produkty a konštrukcie strihov… Písanie článkov na blog, tvorenie obsahu v teréne znamená ísť do terénu, nie sedieť doma. Pracovala som od nevidím do nevidím a bolo jasné, že skôr či neskôr fáza hľadania posily príde. Nemala som síce dojem, že by som nebola produktívna, ale zoznam úloh sa len postupne nabaľoval a kvôli výrobe som sa k inému nedostala.

Gabika je veľmi šikovná a sústredená. Kým ja som vedela súvisle šiť 3-4 hodiny, ona zvládne aj 6. Vďaka nej mám lepší režim a tak spolu toho nespravíme o 100% viac, ale o VEĽA viac. Dúfam, že ju ten produktívny prístup neopustí.
čo nové vo Froggywear

3. Naskladnili sme nové farby z Talianska.

Dôvodov bolo viacej. Komunikácia s talianskym dodávateľom je dobrá a väčšinou dostaneme viac, ako očakávame. Môžeme si dať vyrobiť kotúč z danej farby podľa vlastného výberu. Takto vám môžeme každú sezónu priniesť nové farby. Nevýhodou je, že musíme objednať veľký a drahý kotúč a dodanie trvá 3 mesiace. Takže si nemôžeme dovoliť objednať len tak nejakú farbu a skúsiť či bude mať úspech. Ak by sa nepredávala, ostalo by v materiáli uväznených veľa peňazí.

Ďalším hlavným dôvodom je “na pocit super jemný materiál”, za ktorý sa oplatí pár eur priplatiť. Jedná sa o tričká Poltár, Poruba alebo Kriváň a Poľana. Merino vlnu v príjemnejšej úprave budete hľadať ťažko.

Na záver zákulisná novinka: pre konzervatívnejších pánov som dnes objednala ešte jednu farbu, ale zatiaľ neprezradím, akú.

Froggywear merino

Ak chceš byť informovaný medzi prvými o novinkách na e-shope, sleduj náš facebook.

Za Froggywear – Jana

Froggywear.sk